Kuře versus kráva

Někdo se dokáže vzdát masa bez mrknutí oka a je z něho vegetarián. A jiný si zase bezmasý život neumí představit. Je zdravé jíst maso nebo není? Jestliže bychom se ptali na ryby, tak bychom asi museli souhlasit s tím, že jsou našemu tělu prospěšné. Stejně tak i kuře. Jak je to ale se zatracovaným červeným masem? Je tolik škodlivé našemu organismu?
Pod červené maso spadá
–         hovězí
–         skopové
–         telecí
–         jehněčí
–         divočina.
syrové maso
Dokonce se pod něj zahrnuje i kachna a husa. Červené maso se chová tak trochu jako chytrá horákyně. Červené maso je totiž zdravé i nezdravé. Je potřeba si dát pozor na tučnější druhy. Vysoký příjem nezdravých tuků může zvyšovat nebezpečí vzniku kardiovaskulárních chorob, oběhových onemocnění, obezity, a dokonce i některých druhů rakoviny. Co nám tedy červené maso poskytuje pozitivního?
–         Obsahuje kvalitní nenasycené mastné kyseliny.
–         Je výborným zdrojem minerálů – hlavně zinku a železa.
–         Obsahuje velké množství důležitého vitamínu B12.
kůra pečeně